Posjetitelji njujorškog Times Squarea odnedavno mogu uroniti u podmorski svijet i zaplivati s dupinima, a da pritom ostanu sasvim suhi, pišu američki mediji.

National Geographic Encounter iskoristio inovativnu tehnologiju i otvorio izložbu pod nazivom Encounter Ocean Odyssey. Uz pomoć velikih ekrana posjetiteljima je omogućeno da urone u virtualnu izložbu podmorskoga svijeta i zaplivaju s dupinima, grbavim kitovima i divovskim lignjama.

National Geographic Encounter (Foto: Facebook: @NatGeoENCOUNTER)

Uz pomoć digitalne tehnologije, 3D slika i posebnih efekata, izložba zainteresirane vodi na podvodno putovanje od Južnoga Pacifika do zapadne obale Sjeverne Amerike. Smještena je u podzemnim prostorijama koje se protežu na više od 5500 četvornih metara.

> Atrakcija koja nije za svakoga: Tilt će vam život preokrenuti naglavačke!

Aktivisti za borbu za prava životinja već dugo se zalažu za to da se zoološki vrtovi i akvariji sa živim životinjama zamijene virtualnim izložbama poput ove.
Njujorška izložba koja se otvorila u studenome posjetiteljima nudi i interaktivne elemente, pa tako jednostavnim pokretom ruke mogu postići da koralji zasvjetlucaju ili potaknuti morske lavove da izvedu nekoliko trikova.