News

Putovanja naslijepo i ukleti dvorci: Aranžmani za koje će se tražiti karta više u 2019.

Ako ste se ikada htjeli ukrcati na prvi vlak ili avion i uputiti se u nepoznato – niste jedini. Putovanja naslijepo jedan su od neobičnih trendova koji nas očekuju ove godine…

Za početak, neka je svima sretna godina nova! A sad, vrijeme je i da se posvetimo putovanjima, a je li riječ o vikendu ili nekom dužem putovanju, manje je bitno!

Ako je vjerovati Pinterestu, neki će trendovi sljedeće godine vladati prilikom putovanja. Pročitavši ih, neki su nas iskreno iznenadili, dok smo za druge ostali začuđeni kako i prije nisu postali – trend. No krenimo redom.

Nepoznati otoci

Odlazak na otoke za koje nitko nikad nije čuo, prema procjeni će porasti za nevjerojatnih 179 posto! Tako da, ako vam se kolega s posla pohvali odlaskom na neki neobični otok, ne znači da izmišlja, nego jednostavno ide na mjesto za koje su rijetki čuli.

Otok Buyukada (Foto: Getty Images)

Nepoznata destinacija

U 2019., veliki će trend biti odlazak na put a da pritom pojma nemate gdje idete. Dakle, ovo je stepenica više od nepoznatih otoka jer ćete se ukrcati u zrakoplov i tek po dolasku na odredište saznati gdje ste. Ovakav vid putovanja porast će za ogromnih 192 posto.

Jesenski odmor

Godišnji odmor prestaju biti samo ljeta i zime. Naime, za 94 posto rastu destinacije za odmor ujesen, što možda uopće nije loša opcija, jer ljeti ionako nikoga nema u firmi, dok je jesen često kaotično doba.

Jesensko putovanje (Foto: Getty)

Termalni izvori

Zdravlja nikad dosta, a to očito misle i korisnici Pinteresta. Potraga za termalnim izvorima tako bilježi 32 posto rasta.

Napušteni dvorci

Zaboravite razgledavanje dvoraca uz vodiča i posjet dućanu gdje ćete kupiti malenu repliku, puzzle ili razglednicu. Ne, novi trend postaje posjet napuštenim dvorcima, što bi trebalo porasti za čak 142 posto.

Vožnja autobusom

Ovo nam zvuči pomalo nerealno, no podaci s Pinteresta govore da se 32 posto više traže autobusni prijevozi.

Rio de Janeiro

Iako je SP u nogometu bilo 2014., a Olimpijske igre dvije godine poslije, Rio je onda postao i ostao must see odredište. Pretraga za gradom na Pinterestu pokazuje rast od 142 posto.

Rio De Janeiro – 5 (Foto: Getty Images)

Putovanje u male gradove

Zaboravite velegrade jer su i manja mjesta itekako zanimljiva. Misle to i korisnici Pinteresta, pa su tako male gradove pretraživali za čak 276 posto više.

U svakom slučaju, pratite li trendove ili ne, za vas imamo samo jednu poruku – putujte!

izvor-Punkufer.hr

 

About the author

Relative Posts